Следвайте Гласове в ТелеграмТерените, на които може да се извършват спортни

...
Следвайте Гласове в ТелеграмТерените, на които може да се извършват спортни
Коментари Харесай

Виктор Йочев, кандидат за кмет на “Изгрев“ от МК „БСП за България“: Терените за спортни активности в района са занемарени и са в очакване да бъдат застроени

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Терените, на които може да се правят спортни интензивности в регион “Изгрев ”, са безусловно занемарени и всеки останал общински имот се пази гневно за някоя заменка за застрояване. В региона има над деветдесет детски площадки, 80% от които са в отчайващо положение. Това съобщи Виктор Йочев претендент за кмет на столичния регион " Изгрев " от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България ". Той добави, че сега в региона няма нито едно място, където свободно да може да спортуват дребни и огромни, а няма даже и планове в бъдеще да се обособят спортни площадки.

“Спортът и културата са в основата за възпитанието на децата и на младежите. Те възпитават в дисциплинираност, отговорност и развиват ценностната система на човек. Една добра атмосфера в квартала би подкрепила оформянето на мирогледа, обществените и културните усещания на идващите генерации, а те са бъдещите гласоподаватели, чиновници и ръководещи, които ще дават посоката на развиване на България ”, добави още Йочев.

Той изясни, че в региона има две читалища, които развиват културата, доколкото имат опция за това. “Бях посетител на откриването на галерия, отдадена на Стефан Данаилов, прелестна самодейност, само че проблемите са доста - течащи покриви, липса на зали за по-големи събития и доста други. В този ред на мисли няма никаква активност под намерено небе и считам, че една самодейност за възобновяване на книжния пазар, да вземем за пример (грозно изпъден от пл. " Славейков ",) на площад „ Петър Дънов -Учителя “, през уикендите би било едно положително начало ”, споделя още претендентът за кмет на регион “Изгрев ”.

Той дава за образец и срутената детска пързалка в региона. “Това не е детска пързалка от линията Газа след ракетен удар по близка постройка, това, за жалост, е " елитният " регион “Изгрев ” в София. Така наподобяват нещата след ръководството на прехваления кмет и претендент от ПП-ДБ-СС. В деня на дебата сред Терзиев и Хекимян, в който беше даден за образец Делян Георгиев, като кмета, направил доста за децата, се срути огромна детска пързалка в Дианабад ”, изясни Йочев. И добави, че разширението на службата, отговаряща за дребните поправки и поддръжки в региона е наложително, както и коренната смяна в работата на инспектората. Той добави, че в региона би трябвало да се сътвори система за деен мониторинг на чистотата и положението на детските площадки и зелените площи, включваща хората в квартала.

За казуса с паркирането, Йочев беше безапелационен, че има съответни решения, които са в синхрон с работата на Столична община. “В еднопосочните улици в квартала е допустимо при ремонтните действия за замяна на тротоарите, от едната страна да се разшири, поемайки потока от пешеходци в двете направления, а от другата да се отстрани и колите да паркират паралелно. Паркирането към Борисовата градина е неуместно проведено сега. Има зарязан релсов път от едната страна на бул. " Драган Цанков ", който в къси периоди и минимални вложения може да се трансформира в съботно-неделен паркинг ”, предлага Йочев.

“Всъщност във всяка предизборна акция ставаме очевидци на няколко съществени тематики - тротоари, улици, детски градини, осветяване и сигурност. Аз считам, че тези действия следва да бъдат част от ежедневната работа на кмета, защото той би трябвало да е добър админ и собственик от една страна и човек с гражданска позиция - от друга. Опитът ми в подготовката и ръководството на европейски планове ми дава опция за трезва преценка върху публичните поръчки и действия, планувани за региона. При всяка неправда, корупционна скица или следващ опит за заобикаляне на закона за застрояване, ще хвърля кметското сако и ще стачкувам с хората на улицата. Бил съм част от дългите митинги против статуквото и най-после получих още от същото. Време е за нещо ново, нещо европейско, нещо действително, то стартира от хората от квартала ”, безапелационен е Йочев.

Според него “Изгрев ” иглежда прелестен и разрастващ се регион единствено в обществените медии, подтиквани от общинската администрация. Релността е напълно друга и демонстрира, че да вземем за пример прехвалените детски градини към момента ги няма, което е различен главен проблем на региона. “Стотиците дни за тяхното създаване предстоят. И няма по какъв начин де е другояче, в случай че три години и половина кметът не направи нищо и внезапно последните 6 месеца се засилва предизборно ”, разясни Виктор Йочев. И добави, че се кандидатира за кмет, с цел да има опцията да предложи опция на хората в квартала и да показва визията си за регион “Изгрев ” – чист, зелен и спретнат. “Знам, че можем да го реализираме – да се почистват детските площадки и парковете, да запазим Борисовата градина, да изградим зеления кръг по изоставената жп линия, да въведем ред в региона като създадем нови паркинги и контролираме местата за паркиране ”, безапелационен е Виктор Йочев.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР